NML har 5 lokalforeninger, som har egne vedtekter og økonomi. Formålene med lokallagene er å stimulere til faglig og sosiale treff for fagfolk i matbransjen, på tvers av fagområder, utdanningsnivåer og bransjer. Den røde tråden er at alle er tilknyttet matbransjen på en eller annen måte.
Nylig avholdt lokalforeningen NML Midt-Norge samling for sine medlemmer ved TINE Meieriet Verdal.
Styret i lokalforeningen NML Midt-Norge, ved styrets leder Ketil Schjei ønsket alle velkommen til det største meieriet i Midt-Norge.
Det var ca. 30 deltakere fra forskjellige bedrifter som deltok på samlingen.
Arnstein Holmli (nærmest på bildet) orienterte om tørre tall og fakta om TINE Meieriet Verdal. Deretter ble deltakerne samlet i grupper og det gitt en grundig omvisning.
Meieriet produserer blokk-oster som Jarlsberg og Norvegia. I tillegg produseres det Gräddost, Cheddar, Meieirsmør, Bremykt og pulver fra myse (myseproteinpulver og vanlig mysepulver). Ca. 120 er ansatt ved meieriet.
I tillegg til en orientering om NML av sekretariatsleder Ottar Olden, ble det holdt fagforedrag om Cheddarproduksjonen og blant annet forbedringsprosjekter relatert til det å bruke mer myse fra denne produksjonen.
Marta Myhr orienterte om forbedringsprosjektene relatert til myseanvendelsen fra Cheddar-produksjonen.
Fra FrostaChips deltok fabrikksjef Lars Erik Ertsås, tidligere meierimedarbeider fra TINE Meieriet Verdal. Lars Erik orienterte om "Norges nye chipseventyr" fra idéen ble skapt i 2015 til at de startet produksjonen i februar 2023 .
En interessant, men også krevende periode gir resultater og markedsvekst. Lars Erik orienterte også om videre satsning ut over Norge.
Det ble servert smaksprøver av både ost og FrostaChips og som alltid går fagpraten lett i slike sammenhenger.
Etter det faglige, sto arbeidsmiddag på programmet. Turen gikk til Fæby Bryggeri og etter arbeidsmiddagen kan vi bare bekrefte det som står om bedriften på nettsiden: Fæby Bryggeri serverer skamgod mat og drikke i trivelige omgivelser på Fæby gård i Verdal. Som alltid er det spennende når idé-skaperne og driverne selv forteller om hvordan det hele startet og ikke minst hvordan norsk mattradisjoner føres videre.
Vi vil med dette takke for et vellykket arrangement med faglig påfyll, nye fagnettverk er etablert og ikke minst trivelig sosialt lag.