Vellykket fagsamling!

NML Midt-Norge avholdte nylig fagsamling.

Det deltok ca. 30 medlemmer på fagsamlingen i NML Midt-Norge. Bedriftsbesøk med omvisning, fagforedrag, smaksprøver og god dose med fagprat sto på programmet, i tillegg til en solid arbeidsmiddag.

NML Midt-Norge avholdte nylig fagsamling.

NML har 5 lokalforeninger, som har egne vedtekter og økonomi. Formålene med lokallagene er å stimulere til faglig og sosiale treff for fagfolk i matbransjen, på tvers av fagområder, utdanningsnivåer og bransjer. Den røde tråden er at alle er tilknyttet matbransjen på en eller annen måte.

Nylig avholdt lokalforeningen NML Midt-Norge samling for sine medlemmer ved TINE Meieriet Verdal.

Styret i lokalforeningen NML Midt-Norge, ved styrets leder Ketil Schjei ønsket alle velkommen til det største meieriet i Midt-Norge. 

Det var ca. 30 deltakere fra forskjellige bedrifter som deltok på samlingen.

Arnstein Holmli (nærmest på bildet) orienterte om tørre tall og fakta om TINE Meieriet Verdal. Deretter ble deltakerne samlet i grupper og det gitt en grundig omvisning.

Meieriet produserer blokk-oster som Jarlsberg og Norvegia. I tillegg produseres det Gräddost, Cheddar, Meieirsmør, Bremykt og pulver fra myse (myseproteinpulver og vanlig mysepulver). Ca. 120 er ansatt ved meieriet. 

I tillegg til en orientering om NML av sekretariatsleder Ottar Olden, ble det holdt fagforedrag om Cheddarproduksjonen og blant annet forbedringsprosjekter relatert til det å bruke mer myse fra denne produksjonen.

Marta Myhr orienterte om forbedringsprosjektene relatert til myseanvendelsen fra Cheddar-produksjonen.

Fra FrostaChips deltok fabrikksjef Lars Erik Ertsås, tidligere meierimedarbeider fra TINE Meieriet Verdal. Lars Erik orienterte om "Norges nye chipseventyr" fra idéen ble skapt i 2015 til at de startet produksjonen i februar 2023 .

En interessant, men også krevende periode gir resultater og markedsvekst. Lars Erik orienterte også om videre satsning ut over Norge.

Det ble servert smaksprøver av både ost og FrostaChips og som alltid går fagpraten lett i slike sammenhenger.

Etter det faglige, sto arbeidsmiddag på programmet. Turen gikk til Fæby Bryggeri og etter arbeidsmiddagen kan vi bare bekrefte det som står om bedriften på nettsiden: Fæby Bryggeri serverer skamgod mat og drikke i trivelige omgivelser på Fæby gård i Verdal. Som alltid er det spennende når idé-skaperne og driverne selv forteller om hvordan det hele startet og ikke minst hvordan norsk mattradisjoner føres videre. 

Vi vil med dette takke for et vellykket arrangement med faglig påfyll, nye fagnettverk er etablert og ikke minst trivelig sosialt lag.

 


Norske oster tok med seg hele 47 medaljer under World Cheese Award 2024

20 november 2024

Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.

NML på informasjonsmøte ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

20 november 2024

Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.

Husk vår medlemskampanje i november!

19 november 2024

NML-kampanje i november! Jobber du i matbransjen, er du uorganisert eller er usikker på fagforeningstilhørighet: Velkommen til oss i NML-familien! Melder du deg inn i løpet av november og får du kontingentfri måned i desember!

Scroll til toppen