LICC - et spennende konsept som gir ungdommer muligheter

LARGE ICE-CREAM CO (LICC)

LARGE ICE-CREAM CO (LICC), grunnlagt i 2022 av 13 år gamle Sophia og hennes far Christian Træland, tilbyr både iskrem og arbeidsmuligheter for ungdom. Selskapet har vokst fra én til over 30 vogner og sysselsetter nå mer enn 250 ungdommer mellom 13 og 18 år. Med fokus på trygg arbeidspraksis og karriereutvikling, gir LICC verdifull erfaring og muligheter til å avancere til ledelses- og franchise-roller. LICC har ambisjoner om å vokse nasjonalt før de ser mot internasjonal ekspansjon. Følg med på deres spennende reise - les mer om dette augustutgaven av Mat og meieriposten!

LARGE ICE-CREAM CO (LICC)

LARGE ICE-CREAM CO (LICC): En Ungdomsdrøm som Ble Virkelighet**

LICC, grunnlagt i 2022 av den 13 år gamle Sophia og hennes far Christian Træland, er et norsk selskap som kombinerer iskrem og arbeidsmuligheter for ungdom. Med en start på én vogn, har LICC vokst til å ha over 30 vogner og sysselsetter nå over 250 ungdommer.

Mer enn bare iskrem

Hos LICC er filosofien at ungdom har et enormt ubenyttet potensial. Selskapet gir ungdom mellom 13 og 18 år trygge jobber med tariff lønn, forsikring og muligheten til å tjene pensjonspoeng. De tilbyr også karriereutvikling, hvor ungdommene kan stige til avdelingsledere eller bli franchisetakere.

Historier fra LICC

Johannes Smedsrud Blystad fra Hamar, som nylig fullførte videregående skole, er nå avdelingsleder for to vogner i Hamar- og Elverumsområdet. Han leder 15 medarbeidere og håndterer varebestillinger.

Johannes roser opplæringen og støtten han har fått fra LICC.

Musa Ahmed fra Oslo, 15 år gammel, arbeider ved en LICC-vogn på Sagene. Han beskriver jobben som en flott mulighet til å tjene penger og få arbeidslivserfaring under ordnede forhold.

Ledelse og vekst

Morten Ormstrup, hverdagsdirigent (daglig leder) i LICC, forteller at de nå har 33 vogner og 265 ansatte. Selskapet rekrutterer ungdom gjennom nettsiden, inkludert innsending av videoer som en del av søknadsprosessen. LICC legger vekt på gode systemer og opplæring, inkludert et "is-bar skole"-kurs i samarbeid med Diplom-Is for å sikre matvaretrygghet og at de følger tariff og har ryddige forhold.

Fremtidsplaner

LICC har ambisjoner om å vokse videre i Norge før de vurderer internasjonal ekspansjon. Målet er å gi ungdommene som jobber i vognene en rettferdig lønn for deres innsats.

Tommel opp fra Mat- og Meieriposten

I en tid hvor det blir vanskeligere for norsk ungdom å få sommerjobber, heier vi på LICC for deres innovative og ungdomsvennlige konsept. Vi ser frem til å følge deres spennende reise videre!

Les mer om LICC i den kommende august-utgaven av Mat- og meieriposten.


Norske oster tok med seg hele 47 medaljer under World Cheese Award 2024

20 november 2024

Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.

NML på informasjonsmøte ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

20 november 2024

Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.

Scroll til toppen