NML tillitsvalgtkurs 3. desember.
Kurs for NML-tillitsvalgte avholdes på teams 3. desember.
30 år er strengt tatt ikke definert som jubileum, men likevel et rundt nok tall vel verdt å markere.
Nettopp det har ørlandmeieristene anno 1986 nylig gjort, ikke på Brekstad, hvor skolen lå, men i en by ikke så langt unna.
Lørdag 22.10.2016 møttes en glad gjeng til feiring i Trondheim. 30-årsjubilantene møttes til lunsj på Mormors Stue, og senere på kvelden til middag på Kvilhaugen Gård. Et hyggelig gjensyn med mye mimring fra en svunnen tid. Fra kullet var det 10 som møtte og 1 lærer fra den tidligere lærerstaben på Ørland Meieriskole.
Vi startet høsten 1984, og 24 meierister ble uteksaminert våren 1986. Dette kullet var det andre i rekken etter den nye skoleplanen som ble vedtatt av Landbruksdepartementet i 1983.
Besøk ved TINE Meieriet Tunga
Som meierister flest ønsket disse jubilantene også å benytte anledningen til å få et faglig påfyll. Dette på tross av at flere av deltakerne ikke har sitt daglige arbeid i meieribransjen. Men meierifaget ligger litt inngrodd i ryggraden!
Derfor ble det lagt opp til et bedriftsbesøk ved TINE Meieriet Tunga, et av TINEs satsningsanlegg på konsummelk. En engasjert meierisjef, Øyvind Hatletveit, orienterte om anlegget, produksjonen og ga også meieristene omvisning.
Det ble en god dialog og meieristene kunne kjenne at gammel lærdom fortsatt var til nytte!
Hatletveit redegjorde for endringsreisen som både han og meieriet har gjennomført de siste årene. Nå er meieriet en pilot i TINE som skal bli TINEs nye produksjonssystem, også kalt DRIV. Med iver og glød informerte han om hvordan arbeidsoperasjoner blir kvalitetssikret og fulgt opp, tavlemøter og revisjoner. Viktige elementer i å sikre en effektiv meieridrift.
Ørlandmeieristene 1986 ved to av dem Ottar Olden og Asgeir Skaret
Kurs for NML-tillitsvalgte avholdes på teams 3. desember.
Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.
Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.