Ny utgave av et av landets eldste fagblader kommer ut i disse dager.

Mat- og meieripostens utgave nr. 5, 2024

Mye spennende fagstoff i ny utgave av Mat- og meieriposten, nr. 5, 2024. For deg som er abonnent, kan du allerede nå logge deg inn og lese fagbladet digitalt. Papirutgaven kommer om noen dager. Vi vil også nevne at den digitale utgaven har med noe mer tekst og bilder, enn papirutgaven.

Mat- og meieripostens utgave nr. 5, 2024
I denne utgaven av Mat- og meieriposten, et av landets eldste fagblad, får du et bredt spekter av spennende fagstoff som tar pulsen på matbransjen. Les om TINEs store investeringer for å møte etterspørselen etter Cottage Cheese, innovasjoner innen meieribransjen, og resultater fra forskningsprosjekter som fôring i liggebåsfjøs. Vi tar deg også med på bedriftsbesøk hos TINE Meieriet Lom og Skjåk, hvor tradisjon møter moderne teknologi i produksjonen av brunost.

Vi dekker også FoodTech 2024 – Nordens største matmesse – hvor fagfolk fra hele verden møttes for å vise frem nye produkter, diskutere fremtidens løsninger, og hente inspirasjon fra over 1 100 produkter i konkurranse på FoodContest. Dette er arenaen for å hente faglig påfyll og nettverk i en tid der matbransjen står overfor store utfordringer.

I tillegg besøker vi NIRAS, et ledende rådgivende ingeniørselskap som spiller en viktig rolle for bærekraftige løsninger i matbransjen. Bli med på innsiden og få innsikt i hvordan de bidrar til innovative prosjekter innen matproduksjon, teknologi og bærekraft.

Til slutt gir vi deg innsikt i lav antibiotikabruk i norsk husdyrproduksjon og hvordan matproduksjon i nord er avgjørende for nasjonal beredskap. Ikke gå glipp av denne utgaven som gir både inspirasjon og innsikt for fremtiden!


Norske oster tok med seg hele 47 medaljer under World Cheese Award 2024

20 november 2024

Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.

NML på informasjonsmøte ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

20 november 2024

Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.

Husk vår medlemskampanje i november!

19 november 2024

NML-kampanje i november! Jobber du i matbransjen, er du uorganisert eller er usikker på fagforeningstilhørighet: Velkommen til oss i NML-familien! Melder du deg inn i løpet av november og får du kontingentfri måned i desember!

Scroll til toppen