Meieripostens føljetong "Meieriposten på besøk hos....", har tatt turen til Q-Meieriene Gausdal, et meieri lokalisert i et melketungt område i Innlandet. Hele artikkelen kan du lese i kommende utgave av Meieriposten.
Ved vårt besøk ved Q-Meieriene Gausdal møtte vi mange engasjerte medarbeidere, med blant annet fabrikksjef Lillian Findalen i spissen. De delte sine erfaringer fra sine år ved meieriet og hvordan det er å være medarbeider der i dag. Stikkord som går igjen er at det gis muligheter, fagutdanning, godt arbeidsmiljø, bedrift i endring, spille på lag, stoltheten av å kunne bidra gjennom Kavlifondet, for å nevne noe. Det er en spennende historie som fortelles om en viktig hjørnesteinsbedrift i Gausdal, og om en rivende utvikling siden produksjonen startet for godt over 20 år siden. Hele artikkelen kan du lese i kommende utgave av Meieriposten.
Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.
Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.
NML-kampanje i november! Jobber du i matbransjen, er du uorganisert eller er usikker på fagforeningstilhørighet: Velkommen til oss i NML-familien! Melder du deg inn i løpet av november og får du kontingentfri måned i desember!