1. års lærlinger i Matbransjens Opplæringskontor

Oppstartsamling for lærlinger relatert til matbransjen i Innlandet

Matbransjens Opplæringskontor hadde oppstartssamling for hele 17  lærlinger (1. års) og ditto fagledere i Mjøståret. Dette var deres "kickoff" for nytt kull og rekruttering til en av landets viktigste bransjer; Matbransjen. NML var også til stede for å si noe om det å være fagorganisert og fordelene med det å være i NML.

Oppstartsamling for lærlinger relatert til matbransjen i Innlandet

35 deltakere var samlet i Matbransjens Opplæringskontors (MO) "oppstartssamling". MO er opplæringskontoret for matbransjen i Innlandet, der alle de store aktørene blant matbedriftene er representert (TINE, Nortura, HOFF, Orkla m.fl.). Det var 17. 1.årslærlinger og tilsvarende fagledere, som deltok under oppstartssamlingen på Mjøståret i tillegg til foredragsholdere.

Samlingen inneholdt de viktigste temaene som en lærling må forholde seg til når en starter opp i en bedrift. Samlingen var godt koordinert og ledet av opplæringskontorets leder av Marit Finseth Løberg,  

Fagforeningene NNN og NML var til stede for å orientere om fagforeninger, partssamarbeid og betydningen av at lærlingene også deltar og engasjerer seg i dette lokalt. 

Matbransjens Opplæringskontor ved daglig leder Marit Finseth Løberg, flankert av Trond Einar Pettersen fra NNN til høyre og Ottar Olden fra NML til venstre.


Norske oster tok med seg hele 47 medaljer under World Cheese Award 2024

20 november 2024

Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.

NML på informasjonsmøte ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

20 november 2024

Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.

Husk vår medlemskampanje i november!

19 november 2024

NML-kampanje i november! Jobber du i matbransjen, er du uorganisert eller er usikker på fagforeningstilhørighet: Velkommen til oss i NML-familien! Melder du deg inn i løpet av november og får du kontingentfri måned i desember!

Scroll til toppen