SIAL Paris 2024

En spesiell årgang for verdens ledende matmesse

I 60 år har SIAL Paris samlet eksperter fra hele verden til debatt om emner relatert til mat. I tråd med sitt DNA, har SIAL alltid vært arena for møter og utveksling av tanker og ideer, en messe der deling, glede og energi gir forretningsverdenen nye perspektiver. I år skjer det med et program som vil gjøre SIAL Paris til en mer givende begivenhet enn noen gang. 

En spesiell årgang for  verdens ledende matmesse

De nye momentene i programmet for 2024.

Foto: SIAL

SIAL SUMMITS topper seks årtiers suksess med et konferanseprogram som dykker dypt ned i alle de sentrale spørsmål og innovative perspektiver for næringen. Fra søndag 20. til tirsdag 22. oktober 2024, blir de besøkende invitert med på fire toppmøter om avgjørende temaer

  • Søndag 20. oktober: CSR Summit (toppmøte om bedriftenes samfunnsansvar)
  • Mandag 21. oktober: DeepTech and AI Summit (toppmøte om avansert teknologi og kunstig intelligens)
  • Tirsdag 22. oktober: Food Supply Chain Summit (toppmøte om matvaredistribusjon
  • Tirsdag 22. oktober: Africa Food Summit (toppmøte om mat i Afrika)

NYHET // Norsk deltagelse

Norge stiller med egen nasjonal paviljong, arrangert av Innovasjon Norge, og  slutter seg dermed til de 7500 utstillerne som er til stede i 2024.

Her er den foreløpige utstillerliste:  Seaborn AS, Lofoten Seaweed Company AS, Futurum Seafood AS,  Vaag Seafood AS,  Empress Norge AS, Lofoten Artic Water AS,  Det Norske Brenneri AS.

 SIAL For Change // NYHET!

SIAL for Change er en ny konkurranse som retter søkelys på strategier for bedriftens samfunnsansvar (CSR) og fremmer en positiv visjon om endringer. Konkurransen blir lansert for å markere SIAL Paris’ 60 års jubileum. Pristildelingene utfordrer utstillernes holdninger ut over produkter og innovasjoner. De beste forretningsinitiativene blir belønnet under en egen seremoni. Det blir lagt opp en spesiell rute for omvisning hos vinnerne.

 

Foto: SIAL

SIAL INNOVATION

SIAL Innovation er et globalt observatorium for innovasjoner innen matvaresektoren. Det analyserer flere tusen påmeldinger fra utstillere hvert annet år. SIAL belønner de beste innovasjonene med rundt tjue tematiske troféer utdelt etter sektor (meieriprodukter, sjømat, frossenmat, matvaretjeneste osv), i tillegg til spesialpriser. Som trendsetter, gir SIAL Paris sine besøkende et unikt vindu mot matvaremarkedets globale fremtid gjennom et dedikert område på messen som viser frem utvalgte produkter.

Det knytter seg stor spenning til avsløringen av SIAL Grand Prizes i bronse, sølv og gull, som finner sted på en trofé-seremoni lørdag 19. oktober fra kl 1600 til 1800 på SIAL Talks Stage.

NYTT! 

For første gang får de besøkende mulighet til å smake produkter fra SIAL Innovations utvalg i et nytt område: SIAL Taste.

Start-up større enn noen gang!

Foto: SIAL

Etter en vellykket første utgave i 2022, blir SIAL Start-up’s areal i år utvidet for å kunne ta imot flere unge tilskudd i matvareteknologien. Bedrifter med innovative konsepter og produkter får en unik mulighet til å bygge nye forretningskontakter og gjøre seg kjent internasjonalt. 

SIAL Paris tilbyr start-ups en egen scene for presentasjon av sine prosjekter på SIAL Pitch Stage. Det gir de unge bedriftene en mulighet for å tiltrekke seg investorenes oppmerksomhet, spre kunnskap om sin virksomhet og overbevise om sitt vekst-potensiale.

NYHET! For første gang i år vil prosjekter i tidlige stadier av utviklingen bli vist på SIAL Start-up.

For mer informasjon, kontakt messens representant I Norge:

 

For NML-medlemmer: Vi har tilgang til VIP-adgang for våre medlemmer (begrenset antall) - ta kontakt med Ottar


Norske oster tok med seg hele 47 medaljer under World Cheese Award 2024

20 november 2024

Norske ysterier tok 47 medaljer i verdens største ostekonkurranse; World Cheese Awards 2024. Synnøve Finden, Snertingdal Ysteri, Tingvollost og TINE var blant de norske produsentene som gjorde seg godt bemerket og løftet Norge som en ledende matnasjon med ost i verdensklasse.

NML på informasjonsmøte ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

20 november 2024

Under NMLs besøk ved KBM på NMBU møtte vi over 30 studenter for å snakke om partssamarbeidet i Norge, verdien av fagorganisering og praktiske råd for studenter. Tillitsvalgte, fagfolk og forsikringsmegler bidro med innsikt og erfaring, og studentene stilte engasjerte spørsmål. Smaksprøver fra ulike meieriselskaper satte en ekstra spiss på arrangementet, som ble både lærerikt og inspirerende.

Husk vår medlemskampanje i november!

19 november 2024

NML-kampanje i november! Jobber du i matbransjen, er du uorganisert eller er usikker på fagforeningstilhørighet: Velkommen til oss i NML-familien! Melder du deg inn i løpet av november og får du kontingentfri måned i desember!

Scroll til toppen